Vesti: Na našem forumu možete saznati sve o magiji, magijskim ritualima, vraćanju voljene osobe, crnog magiji i još mnogo toga!

Autor Tema: Tarot, Gledanje u Karte  (Pročitano 6495 puta)

Sunce

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 2
    • Pogledaj profil
Tarot, Gledanje u Karte
« poslato: Oktobar 15, 2017, 09:55:30 posle podne »
Iako tarot ima svoju istoriju do danas je ostao velika nepoznanica.
Na temu tarota nastale su brojne knjige i članci u kojima možete pročitati zanimljive činjenice, ali ne i onu od kuda tarot tačno dolazi. Nagađanja stručnjaka su različita.


Razni dokazi govore nam da su se tarot karte pojavile pre 500-600 godina tačnije između 1420. i 1440. godine i to na području Evrope.

U početku su se koristile za igru, najviše u Francuskoj i Italiji. S druge strane neki misle da tarot dolazi iz Persije, Kine i Indije jer su stari Egipćani, Kinezi i islamski narodi vekovima unazad na vrlo sličan način obeležavali svoje karte tako što su po njima crtali znakove i simbole.


U stvaranju tarot karata veliki uticaj imale su drevne kulture, a ponajviše one koje su dolazile s istoka zemlje. Jedna od teorija glasi kako se tarot počeo širiti Evropom pred kraj 15. veka zahvaljujući španskim ciganima i njihovim učestalim selidbama.
Oni su gledanje u tarot karte koristili za proricanje, a svoju najveću vrednost karte dobijaju u 18. i 19. veku kada se sve više počinju upotrebljavati.
Od tada pa sve do danas nastao je veliki broj različitih tarot karata i špilova od kojih je najpoznatiji špil od 78 karata.
Tarot je najpoznatiji i najpopularniji način proricanja i gatanja.

 
Za gledanje u tarot karte kao i čitanje, te tumačenje simbola i znakova potrebno je puno iskustva.
Postoji nekoliko bitnih elemenata koje morate pratiti kao što su položaj karte, redosled karte, dali se radi o velikoj ili maloj arkani itd. Načini na koji se tarot karte okreću su različiti. Najpoznatije metode otvaranja su keltski krst, piramida otvaranje, otvaranje na 3 karte, cigansko otvaranje, da / ne otvaranje…
Tarot deluje slično kao i astrologija jer osobe ne moraju biti jedna pored druge fizički, već ih povezuje energija. Zbog toga je online tarot danas najjednostavniji način da saznate odgovore na sva svoja pitanja.
Zahvaljujući online tarotu u bilo koje vreme možete nazvati i postaviti pitanje.
Odgovor ćete dobiti vrlo brzo kroz razgovor s ljubaznim osobljem koje će vas usmeriti i dati vam korisne savete. Online tarot vas ne ograničava s brojem pitanja. Iako će vam se ponekad činiti da vam sledi loša budućnost, pokušajte promeniti sve svoje loše navike savetima koje ste dobili.
Svaki odgovor prihvatite i napravite onako kako smatrate da je najbolje u tom trenutku.
Velika prednost koju ima online tarot je dostupnost od 0-24. U svako doba dana i noći možete nazvati


Vrlo bitno je znati činjenicu da ničija sudbina nije zapisana u tarot kartama. One ne mogu promeniti određene stvari, ali vam mogu dati savete, rešenja i put koji je najbolji za vas. Zahvaljujući tarot kartama možete doneti pravilnu odluku za svoju budućnost.
Osećate li potrebu za dodatnom podrškom i savetima svakako nas pozovite za pomoć. Kroz online tarot i gledanje u tarot karte vratićemo vam snagu, duh i veru u samog sebe.
« Poslednja izmena: Oktobar 15, 2017, 10:00:38 posle podne od strane Sunce »

Sunce

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 2
    • Pogledaj profil
Odg: Tarot, Gledanje u Karte
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 15, 2017, 10:20:33 posle podne »
U jednom otvaranju treba obratiti pažnju na jake karte. Kada se one suoče,  čitava igra zavisi od njih i tada dolazi do bitnih promjena. Po opštem pravilu,  kada je karta okrenuta naopako,  karta koja je pored nje u uspravnom položaju,  odnosi prevagu. U tom slučaju nije potrebno sabiranje karata. Karte koje je okružuju mjenjaju ili ublažuju značenje karte. Postoje promjenljive karte koje su podložne promjenama. One pokreću igru. Ako karta pokazuje teške trenutke oni će,  zahvaljujući promjenljivim kartama,  biti ograničeni u vremenu. Naprotiv,  izvandredan skup istih karata nema stvarno trajanje: Treba iskoristiti pogodan trenutak,  izuzev ako u slijedećem ne slijedi jaka i pozitivna karta. Promjenljive karte su: Zaljubljeni (osim ako nije pitanje afektivno i ako je uspravan). Kola.   = naročito ako su okrenuta naopako. Točak sreće.  Obješeni.  Umjerenost. Mjesec je promjenljiva karta u špilu. Suđenje.  Zvijezda (jaka karta sputana blizinom neke neke suviše fizičke karte,   = naprimjer Đavolom. Treba uzimati u obzir neutralne karte:  Mađioničar.  Luda,  uvijek zadržavaju svoje sopstveno značenje,  ali zaključak zavisi uglavnom od drugih karata.
Promjenljiva karta naopako okrenuta pored isto tako naopako okrenute jake karte dovodi igru do potpune neravnoteže. Zbir otvorenih dat će vam najvažniju kartu..   Jake karte su: Carica.  Car.  Papa.  Pravda.  Pustinjak.  Pravda.  Snaga.  Obješeni.  Đavo.  Kula.  Sunce. Naprimjer:  Papa je neprijateljski raspoložen prema ĐavoluObješeni je neprijatelj Snage-kada su jedna pored druge,  tada su pune nasilja. Suprotnost između Carice i Cara uvijek odražava dvojnost misli ali sklad na fizičkom planu. Kula i Sunce na materijalnom planu = to je bitka između dvije sile koja teži da igru dovede do neravnoteže. Asovi predskazuju čistu silu. Kraljevi je osmišljuju. Vitezovi prenose tu misao Kraljicama koje to ostvaruju. Paževi je materijalizuju.